دولت باید در دوره ممنوعیت خیلی محتاطانه تر عمل كند؛ واردات را یك ماه زودتر شروع و یك ماه زود تر تمام كند تا بتوانیم بخش كسری را درست تخصیص دهیم.
مسیح كشاوز دبیر انجمن تولیدكنندگان و تامین كنندگان برنج در مورد افزایش قیمت برنج در سال های اخیر و ممنوعیت واردات برنج اظهار داشت: به علت وارد نشدن برنج خارجی به میزان كافی در سال ۱۴۰۰ و كم بودن برنج ایرانی ، شاهد افرایش قیمت برنج بودیم . در سال ۱۴۰۱علیرغم تولید خوبی كه در كشور داشتیم، واردات نیز به میزان كافی انجام شد كه این ممنوعیت نیز برداشته و ركود برنج خارجی و ایرانی را به دنبال داشت .
كشاورز افزود: در ۳ ماهه امسال برنج خارجی به میزان ۳۰۰ هزار تن وارد شده و كشاورزانی كه به علت ركود نتوانسته بودند برنج هایشان را بفروشند توسط بخش خصوصی خریداری و به فروشگاه های زنجیره ای منتقل شد كه به علت نزدیك بودن قیمت های برنج ایرانی و خارجی مصرف كننده ها می توانند با قیمت ۱۰ الی ۲۰ درصدی با توجه به رایحه و اقتصاد خود برنج خریداری كنند.
ایشان همچنان با پیشنهاد اینكه دولت با خط اعتباریبایستی برنج هارا خریداری كند اظهار كردند: سازمان های تعاونی می توانند این پیشنهاد را به وزارت جهاد برسانند كه آن ها بعد از دریافت برنج با بانك تسویه كنند و هزینه های كشاوز را بانك تامین كند. علاوه بر این شركت های بازرگانی دولتی می تواند برنج هارا خریداری و انبار كرده و به مرور در اختیار فروشگاه های زنجیره ای قرار دهند تا از احتكار برنج ها توسط واسطه گر ها جلوگیری شود.
كشاورز گفت: برای پیشگیری از واسطه و احتكار می توان اقدامات لازم برای شناسنامه كردن برنج ایرانی را نیز انجام داد.
- منبع: برنامه روی خط اقتصاد رادیو اقتصاد
فایل صوتی گفتگوی دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران با برنامه روی خط اقتصاد رادیو اقتصاد